Fjern sod, nikotin og røglugt

Ser her hvordan du nemt kan fjerne sod og nikotin fra de fleste overflader med grundrengøringsmidlet Hydrosol.

OBS! kun salg til Erhverv"Sod og nikotin efter cigaret-, cigarrøg og stearinlys mv. er ikke en fornøjelse at se på, når det hænger på vægge og lofter, og heller ikke behageligt at lugte til, selvom det måske er flere år siden, at nogen har røget i lokalet. Husk altid at fjerne sod og nikotin inden du maler. Specielt sod har en grim evne til at trænge igennem den nye maling, hvilket kan gøre dit store arbejde værdiløst og dobbelt så svært at rette op på. "

Hydrosol, fjerner effektivt sod og nikotin fra de fleste overflader 

- Sådan fjerner du effektivt sod og nikotin: 

Brug en 5% Hydrosol blanding til af afvaske malede flader, vinyl, linoleum, træ, fliser, klinker, metal, glas med videre. 

1. Afvask 1m, 2m af gangen

2. Ved meget snavsede eller tilsodede overflader, bør Hydrosol opløsningen sidde på overfladen i 5 min. inden afvaskning

3. Vask efter med en ren klud og rent vand

4. Luft godt ud efter afvaskningen i min. 24 timer

Hydrosol er et effektivt grundrengøringsmiddel uden farve og parfume. Særdeles effektivt til svært tilsmudsede områder indenfor institutionsområdet, kontormiljøer, beboelse og industri. Hent datablad og produktvejledning på Hydrosol her.Vi har brugt følgende til afrensning af sod: 

Ovenstående kan bestilles via vores webshop. Klik på produkterne og læg i kurven. 
Bemærk: 

Nogle typer vandopløselige vægmalinger kan tage skade af for høj alkalitet i vaskeprocessen, det er derfor vigtigt ikke at dosere for meget Hydrosol når der vaskes vægge ned indenfor. Er du i tvivl om vægmalingens holdbarhed, er det en god idé at lave en frimærkeprøve inden afrensningen igangsættes. Husk handsker og personlige værnemidler. På sikkerhedsdatabladets (SDS) punkt 8 kan du se hvilke handsker og personlige værnemidler der skal benyttes i professionelt regi. 
håndbog til daglig rengøring og problemområder

Hent håndbog  

- til daglig rengøring og problemområder

 Har du udfordringer med rengøringen? 

Måske bliver dine gulve aldrig helt rene! Eller det er umuligt at fjerne alt kalk i baderummet!

 Hos Knud E. Dan A/S kan du spare på knofedt og få helt rene overflader, med super effektive rengøringsmidler og de rigtige metoder. Vi har samlet vores bedste tips i håndbogen. 

Hent håndbogen i dag og få bedre rengøringsresultater med det samme.


Sådan fjerner du dårlig lugt efter røg og nikotin  

Glatte overflader kan afvaskes med Hydrosol grundrengøring i en 5 % opløsning.  I eksemplet herunder afvaskes en lædersofa med Hydrosol for at få gammel cigaretlugt væk: 

 1. Bland Hydrosol og lunken vand i en rengøringsspand og benyt en ren microfiberklud.
 2. Afvask i afsnit på maks. en m2 af gangen.
 3. Tør straks det afvaskede afsnit med en ren klud opvredet i rent vand uden rengøringsmiddel. 
 4. Tør efter med tørre rene klude, og lad læderet tørre. 
 5. Sørg for god udluftning i forbindelse med tørre processen.


Efter afvaskning skal sofaen stå i et godt ventileret lokale i min. 24 timer inden du kan afgøre om afvaskningen har hjulpet. Såfremt den helt tørre sofa efter 24 timer stadigvæk lugter af røg kan den desinficeres med Anti-Kim i en 5 % opløsning. Se nedenfor...    

Røglugt efter brand og rygning kan være meget generende og næsten umuligt selv at få bugt med.  Vi anbefaler sædvanligvis private, at kontakte deres forsikringsselskab og få professionel assistance af et skadeservicefirma.   

Vi har dog gennem tiden hjulpet mange både professionelle og private med lidt tips & tricks. Nedenfor finder du de mest anvendte. Har du spørgsmål til midler og metoder er du velkommen til at kontakte os.  Du kan også få flere tips og tricks her 


Desinficer med Anti-Kim 

Stadigvæk røglugt ?  

Hvis din sofa efter 24 timer stadigvæk har røglugt skal den desinficeres. Bland desinfektionsmidlet Anti-Kim i en 5 % opløsning i en spand med lunken vand og følg nedenstående vejledning:  

 1. Påfør Anti-Kim opløsningen med en ren klud på hele sofaen
 2. Lad opløsningen virke 1 time
 3. Vask efter med et mildt opvaskemiddel evt. Ergo opvask i 1 % opløsning.
 4. Tør efter med rene og tørre klude
 5. Lad igen sofaen tørre i min. 24 timer i et godt ventileret rum evt. udendørs. 
 6. Hav tålmodighed! Når luftens ilt har fjernet de sidste rester af røglugt skal den behandles med et godt læderplejemiddel.  

Bemærk! Brug kun denne metode på ægte glat læder. Vær varsom hvis sofaen ikke er mørk. Er læderet indfarvet kan hydrosol fjerne noget af farven. Lav derfor altid en frimærkeprøve inden du går i gang med hele sofaen.    


Grimme aflejringer af sod og nikotin  

Ovenstående metode kan sagtens bruges på andre overflader en glat læder.  Har du grimme aflejringer på tapet, døre, karme og låger mv. kan dette også fjernes med Hydrosol.  

Husk handsker og personlige værnemidler. På sikkerhedsdatabladets (SDS) punkt 8 kan du se hvilke handsker og personlige værnemidler der skal benyttes i professionelt regi.     


Til professionelle i rengøring og skadeservice  

Få mere information om lugtfjerning med vores professionelle saneringsmidler fra Alron. Læs mere i vores branchevejledninger for skadeservice eller se Alron sortimentet her.   

Du skal bruge: 

Hydrosol, Handsker, Spand, Microfiberklud 


Vores Tips & Tricks er forbeholdt professionelle i branchen. Alle produkterne kan købes i vores webshop, hvor du også kan hente yderligere information om produkterne. Klik på (PI) for at hente produktinformation og brugervejledning, og klik på (SDS) for at hente sikkerhedsdatablad. På sikkerhedsdatablade er beskrevet hvilke sikkerhedsforanstaltninger der bør tages ved brug af produkterne.

Læs også om sikkerhedsblade, produktinformation  og kemisk risikovurderinger her

Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kemi og metode til de enkelte opgaver, vi giver dog ingen garanti for vores problemløsning. Lav derfor altid først en frimærkeprøve på et lille udsnit af overfladen, for at se om problemet bliver løst, og overfladen ikke tager skade af kemien/metoden.  

Hjælpen er nær! 

Vi har salgskonsulenter i hele landet. 


Hos Knud E. Dan A/S både udvikler, producerer og sælger vi rense- og rengøringsmidler til storforbrugere og til industri, og vi har et stort udvalg af kvalitetsrige og brugervenlige rengøringsartikler. 

Med 60 års ekspertise indenfor området, står vi altid klar som pålidelige og troværdige rådgivere, hvis der skulle opstå spørgsmål angående vores produkter, anvendelse af specifikke midler eller noget tredje.