Daglig rengøring af toiletkummer

Den daglige rengøring af toiletkummer med toiletrens er vigtig for hygiejnen, samt når du ønsker at undgå grimme kalkrander og indgroet smuds i kummen. 

Her finder du vores bud på en god og effektiv daglig rengøring af toiletkummen:   

1. Skyl kummen (træk ud) 

2.  Sprøjt ca. 15 ml. toiletrens op langs kanten af kummen  

3.  Fordel evt med toiletbørsten og lad det virke i 5 min.  

4.  Skrub efter med børsten og skyl ud igen.  

Rengør derefter toilettet udvendigt på sæde og klap samt under sædet med klud eller svamp påført en 0,3% opløsning af Ergo Sanitets-RensGrovrengøring 

Er der opstået gule eller brune rander og belægninger i toiletkummen, kan de let fjernes med disse gode råd:  

1. Skub alt vand ud af vandlåsen med en toiletbørste 

2. Væd et stykke vat eller toiletpapir med toiletrens eller kalkfjerner

3. Læg vattet på randerne og lad det sidde og virke natten over 

4. Vask kummen som sædvanligt med toiletrens og børste næste morgen 

Proceduren kan gentages hvis den ikke har fået det hele af i første omgang. 

Alternativt kan der benyttes en Toilet Stick (toilet sten). Det har vi brugt:

Ovenstående kan bestilles via vores webshop. Klik på produkterne og læg i kurven.

Bemærk! Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kemi og metode til de enkelte opgaver, vi giver dog ingen garanti for vores problemløsning. Lav derfor altid først en frimærkeprøve på et lille udsnit af overfladen, for at se om problemet bliver løst, og overfladen ikke tager skade af kemien/metoden.


Sikkerhed 

Husk at toiletrens ofte er et rengøringsmiddel med meget lav pH værdi. Foruden at give nogle grimme pletter på belægninger af marmor, skiffer ol. kan den lave pH værdi ætse huden og er meget skadelig at få i øjnene. Som professionel skal du derfor altid huske at beskytte øjne og hænder når du bruger rengøringsmider ufortyndet (herunder toiletrens). Læs altid vores sikkerhedsdatablad og produktvejledning inden arbejdet med ufortyndede rengøringsmidler.  


Spørgsmål til toiletkummer

Spørgsmål:

Jeg har et toilet som har nogle grimme kalk/rust rander.  Randerne sidder lige der hvor vandet står til i kummen. Jeg har prøvet alt, men uden at få hel bugt med det!

Svar:

For at få bugt med kalkranden i vandoverfladen i et toilet, påføres Toiletrens hver aften inden sengetid - og lad det stå i blød natten over. I løbet af ca. 14 dage, kan du skure resten af med en grøn skurenylon.

Toilet rengøring bør foretages ca. 3 gange om ugen, hvor den ene gang er med "overnatning".Til meget genstridige rander af kalk og okker kan man evt. benytte en Toilet Stick, der er en slags lava sten der kradser kalk og okker af uden at beskadige saniteten (kun til sanitet af porcelæn).
Toilet Stick 

Toilet Stick er en rengøringssten der effektivt fjerner kalk og rust i toiletter, håndvaske, urinaler og anden sanitet af porcelæn. Toilet Stick er en miljøvenlig løsning der er let at anvende. Toilet Stik gøres våd og der gnides på kalk eller okker til det forsvinder.