Vekselvask af gulve 

Har dit gulv set bedre dage? er det slidt og plettet at se på, eller bliver det hurtigt fedtet, kan det skyldes forkert pleje. Mange gulve bliver flotte igen når man begynder at vaske gulvet korrekt. Se i videoen hvorfor du skal bruge vekselvask på dine gulve.

(Eksternt link til YouTube)

Links: 

Download gulvplejefolder her... 

Klik for sortiment af gulvplejemidler: 

Gulv rengøring

Gulv polish og olie

Sortiment af rondellerLæs mere om polishgulve her Bemærk! Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kemi og metode til de enkelte opgaver, vi giver dog ingen garanti for vores problemløsning. Lav derfor altid først en frimærkeprøve på et lille udsnit af overfladen, for at se om problemet bliver løst, og overfladen ikke tager skade af kemien/metoden.

I teksten herunder får du svar på de mest gængse spørgsmål om vedligehold af gulve: 

 • Hvilke gulvtyper skal have vekselvask?
 • Den daglige pleje og vedligehold
 • Sådan laver vi vekselvask
 • Sådan redder du et meget træt gulv
 • Stil spørgsmål til vores ekspertpanel
 • Bruger du de rette rekvisitter? 

Hvilke gulvtyper skal have vekselvask?  

Alle gulvtyper der til dagligt vaskes med et gulvplejemiddel, kan have behov for vekselvask, hvis det skal beholde det flotte udseende år efter år. Gulve der har behov for pleje i forbindelse med rengøring er:  

 •  Linoleumsgulve (se også tips til linoleumsgulve her)
 • Klinker med ikke lakeret overflade
 • Gulve af marmorsplit, granit og skifer
 • Gummigulve, cementgulve, asfaltgulve og lignende. 

Det følgende dækker ikke trægulve. 


Den daglige pleje og vedligehold  

De porøse gulvtyper vedligeholdes til dagligt med et vaskeplejemiddel med eller uden voks, afhængig af hvor ofte gulvet vaskes samt mængden af trafik på stedet. Vaskeplejemidlet efterlader en beskyttende hinde på gulvet som ophobes efter hver gulvvask. Hinden som enten kan bestå af sæbe, kokosolie eller voks, beskytter gulvet så det holder sig flot. Hvis der kommer for mange lag vil gulvet dog hurtigt komme til at se fedtet ud og det bliver svært at vaske rent. 

Vi anbefaler følgende produkter til daglig pleje af dine porøse gulve: 

Hent brugervejledning på produkter ved at trykke på linket.

Sådan laver vi vekselvask 

For at nulstille gulvet benytter vi derfor en vekselvask hver 4. eller 5. gang gulvet vaskes.  Når du vekselvasker fjerner du den beskyttende hinde fra gulvet, det er derfor vigtigt at skifte vand ofte eller ca. for hver 25. m2. 

Når du laver vekselvask skal du bruge et rengøringsmiddel uden pleje, det kan være et almindeligt all-round rengøringsmiddel, men vores Vekselvask og Combi-Plus er særdeles velegnet til jobbet. Sådan redder du et meget træt gulv  

Er dit gulv meget træt at se på, kan det enten skyldes for mange lag sæbe, eller plejevoks eller for lidt.. dvs. gulvet er udtørret. Hvis gulvet er belagt med for mange lag, kan det klares med en grundrengøring  

Grundrengøring af gulve der hurtigt bliver fedtet og snavsede at se på  

 • Vask gulvet i Combi-Plus i en 5-10 % opløsning 
 • Vask gulvet gentagne gange efter med vand 
 • Giv gulvet et lag vaskeplejemiddel til slut 
 • Herefter benyttes vekselvask programmet som tidligere nævnt. 


Sådan redder du et udpint gulv  

Er gulvet udpint pga. mangel på pleje, som hvis det f.eks. kun er blevet vasket i et universelt rengøringsmiddel over en længere periode, kan du redde det på følgende måde.  

 • Foretag en grundrengøring med Combi-Plus eller Hydrosol for at fjerne det skidt og snavs der er trængt ned i porerne (læs hvordan på produktdatabladet PI) 
 • Giv gulvet et lag Pejesæbe uden voks i dobbelt dosering (eller 3 dobbelt Aqua-Plus). På større områder kan gulvet skures op med Plejesæbe og en rondel 
 • Til sidst vaskes med moppe og lunkent vand så eventuelle sæbeophobninger fordeles 

Har du et specifikt spørgsmål til dine gulve er du altid velkommen til at kontakte os. Du kan evt. stille dine spørgsmål her: Bruger du de rette rekvisitter? 

Husk også at de korrekte rengøringsredskaber hjælper de flotte gulve på vej. Med mange af de moderne moppesæt, kan du desuden spare penge på mindre forbrug af vand og plejemiddel, samt god ergonomi for dine medarbejdere. Vælger du den rigtige moppe kan der derfor spares både tid, penge og miljøpoints.