Tips til afkalkning af armatur 

Forebyg svær tilkalkning af armaturer og vandhaner

Den daglige rengøring af armaturet skal sikre at hudfedt og kalkrester ikke hober sig op og bliver til uoverskuelige belægninger i fremtiden.

 Sådan forebygger du kalkaflejringer på armatur og vandhaner 

  • Påfør Ergo Kalkfjerner eller Ergo Sanitets-Rens i brugsopløsning  med klud, svamp eller skumsprøjte
  • Afskylles med koldt vand
  • Aftør med tør klud for at undgå striber


Både ERGO KALKFJERNER og ERGO SANITETS-RENS fjerner effektivt hudfedt og kalkslør selv med en meget lille dosering (0,3-5%). Brug ERGO KALKFJERNER i områder med meget kalk i vandet, eller hvis der når at ophobe sig kalkaflejringer mellem rengøringerne. ERGO SANITETS-RENS benyttes i områder uden kalk i vandet, eller hvor der gøres rent ofte.  

Rigtig anvendelse af rengøringsmidler og rekvisitter er en forudsætning for god økonomi, høj sikkerhed og et godt miljø. Derfor er alle vores kunder velkomne til at ringe til vores salgskontor eller vores konsulenter og få professionel råd og vejledning.  


håndbog til daglig rengøring og problemområder

Hent håndbog  

- til daglig rengøring og problemområder

 Har du udfordringer med rengøringen? 

Måske bliver dine gulve aldrig helt rene! Eller det er umuligt at fjerne alt kalk i baderummet!

 Hos Knud E. Dan A/S kan du spare på knofedt og få helt rene overflader, med super effektive rengøringsmidler og de rigtige metoder. Vi har samlet vores bedste tips i håndbogen. 

Hent håndbogen i dag og få bedre rengøringsresultater med det samme.


RENGØRING AF ARMATURER - BLANDINGSBATTERI - VANDHANER 

Spørgsmål: 

Jeg har prøvet at afkalke et svært tilkalket armatur ved at lade rengørings-/afkalkningsmidlet sidde i et døgn for at give det lov til at virke. Men når jeg vasker det af igen er der stadigvæk meget kalk på armaturet. Hvordan får jeg det af?


Sådan fjernes kalkbelægninger på armaturer og vandhaner mv. 

Dit afkalkningsmiddel virker så længe det bruser. Det hjælper derfor ikke at lade det sidde i længere tid, uden en synlig reaktion. 

For at fjerne svære kalkbelægninger:  • Lad rengøringsmidlet sidde og virke til det er holdt op med at bruse (ofte 2-5 min.)
  • Vask armaturet af med rent vand og start forfra til armaturet er helt fri for kalk

Vær opmærksom på omkringliggende overflader når der benyttes syre i høj koncentrat. Forkromede blandingsbatterier og armaturer samt porcelæn kan som hovedregel godt tåle syren, men fliser af marmor og synlige fuger kan sjældent. Lav evt. en frimærkeprøve hvis du er i tvivl om underlagets syreresistens. 

Husk at beskytte dig selv i arbejdet med de ufortyndede rengøringsmidler. Brug som minimum sikkerhedsbriller og gummihandsker. På rengøringsmidlets sikkerhedsdatablad (SDS) kan du se hvilke værnemidler der skal tages i brug.

Se også vores video: TIPS TIL HURTIG AFKALKNING AF BADERUM


Vores Tips & Tricks er forbeholdt professionelle i branchen. Alle produkterne kan købes i vores webshop, hvor du også kan hente yderligere information om produkterne. Klik på (PI) for at hente produktinformation og brugervejledning, og klik på (SDS) for at hente sikkerhedsdatablad. På sikkerhedsdatablade er beskrevet hvilke sikkerhedsforanstaltninger der bør tages ved brug af produkterne.  Læs om sikkerhedsdatablade, produktinformationer og arbejdspladsbrugsanvisninger