Pletter på terrazzo og marmorsplit 


Sådan fjerner du vanskelige pletter på marmorspllit og terrazzogulve

Spørgsmål: 

Hvordan fjerner jeg bedst rustpletter på vores marmorsplit gulve? 

Svar: 

S-71 rustfjerner kan også fjerne rødvin, saft og rustpletter på marmorsplit og terrazzogulve. 

Metode:

  1.  Pletten skures op med S-71 ufortyndet.
  2. Området suges tørt med en vandsuger og det behandlede areal vaskes med rent vand og vandsuges igen.
  3. Når alle pletter er væk, vaskes gulvet 2 gange med en 10% S-71 opløsning. Første gang efterlades gulvet vådt og anden gang suges gulvet helt tørt med vandsuger.
  4. Nu står gulvet meget udtørret, og skal derfor mættes med PLEJEVASK m/voks i en kraftig dosering 1 til 2 gange.


Bemærk: S-71 opløsningen kan risikere at tørre ind, og derved blive svær at fjerne igen, såfremt den ligger for længe. Man må derfor kun behandle max. 10 m2 af gangen. Husk at gulvet hele tiden skal være vådt under opskuringsprocessen.OBS! Baderum må ikke vaskes med gulvplejemidler (herunder Aqua-Plus, Plejesæbe og Plejevask) idet gulvet så bliver glat når det er vådt. 

Se i stedet vores tips til daglig rengøring og vedligehold at terrazzogulve i baderum. 


Vi har brugt følgende til at fjerne pletter på marmorsplit:


S-71 rustfjerner 

Hvid skurenylon 

Plejevask med voks 

eller 

Klinke-Olie

Bemærk! 

Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kemi og metode til de enkelte opgaver, vi giver dog ingen garanti for vores problemløsning. Lav derfor altid først en frimærkeprøve på et lille udsnit af overfladen, for at se om problemet bliver løst, og overfladen ikke tager skade af kemien/metoden.Generelt om Terrazzo og Marmorsplit:

Terrazzo og Marmorsplit må sædvanligvis ikke vaskes i sure rengøringsprodukter. Ved den daglige pleje skal bruges et almindeligt gulvplejemiddel. Hvis gulvet med tiden bliver fedtet at se på kan det være nødvendigt at vekselvaske med Inventar-Rens.
Ser gulvet tørt og kedeligt ud trænger det måske til at blive mættet. Giv det 2-3 lag Klinke-Olie for fuld plejeeffekt.


Vores Tips & Tricks er forbeholdt professionelle i branchen. Alle produkterne kan købes i vores webshop, hvor du også kan hente yderligere information om produkterne. Klik på (PI) for at hente produktinformation og brugervejledning, og klik på (SDS) for at hente sikkerhedsdatablad. På sikkerhedsdatablade er beskrevet hvilke sikkerhedsforanstaltninger der bør tages ved brug af produkterne.  Læs om sikkerhedsdatablade, produktinformationer og arbejdspladsbrugsanvisninger