Daglig rengøring af terrazzogulve 

Normal rengøring og vedligehold af terrazzo 

Terrazzo må sædvanligvis ikke vaskes i sure rengøringsprodukter. Ved daglig pleje bruges et almindeligt gulvplejemiddel som f.eks. Aqua-Plus* eller Plejesæbe. Hvis gulvet med tiden bliver fedtet at se på, kan det være nødvendigt, at vekselvaske med Ergo Inventar-Rens* eller Vekselvask.

OBS! KUN SALG TIL ERHVERV

Her får du tips til daglig rengøring af terrazzo  - læs videre for, at få tips til rengøring med gulvvaskemaskiner og hvordan du fixer et gulv der er blevet fedtet eller træt og kedeligt at se på. HENT HÅNDBOG - for daglig rengøring og problemområder   

Tilmeld dig vores nyhedsbrev i dag og modtag håndbogen med det samme. 

Her kan du hente vores nye håndbog til alle der arbejder med rengøring. 

På side 4 i håndbogen får du tips til at fjerne større kalkaflejringer på terrazzogulve.  Hent din gratis håndbog til rengøring her


Manuel gulvvask:

Vaskevandet fordeles over et passende areal. Optørring foretages uden efterskylning.

Gulvvaskemaskine:

Maskinen skurer og vandsuger i en proces. Ved meget snavsede gulve køres maskinen over arealet 2 gange, første gang uden at vandsugeren er i gang.

Vekselvask:

Når gulvet ikke bliver rent ved den normale gulvvask, er det på tide at foretage en grundrengøring med 3 % Ergo Inventar-Rens (3 dl./10 ltr.vand). Vaskevandet rækker ca. 30 m2. Husk at vaske efter med rent vand. VIDEO OM VEKSELVASK

Tørt og kedeligt terrazzo:

Ser gulvet tørt og kedeligt ud trænger trænger det måske til at blive mættet. Giv det 2-3 lag Klinkeolie for fuld plejeeffekt. Hent gulvplejeskema her 

Normal rengøring og vedligehold af terrazzo i baderum

Terrazzo gulve på badeværelser og i brusekabiner bliver ofte udsat for vand. Hvis det ikke skrabes og aftørres grundigt hver gang det har været vådt, er det næsten umuligt at undgå kalkaflejringer.
For at undgå sure rengøringsmidler på terrazzo kan svage kalkbelægninger tages med et alkalisk sanitetsrengøringsmiddel

Metode til rengøring af kalkslør på terrazzogulve i badeværelser:

  1. Alle fliser og fuger skylles grundigt med vand.
  2. Dette gøres så rengøringsmidlet bliver mere jævnt fordelt. Vores alkaliske sanitets-rens er særdeles velegnet til opgaven. Det fjerner hurtigt både sæberester, snavs og kalkslør i en proces.
  3. Vægge og gulve vaskes med en opløsning af Ergo Sanitets-Rens nedefra og op. Brug en 5 % opløsning. Benyt en skurenylon med holder eller en skumsprøjte for at undgå aerosoler. Husk også beskyttelsesudstyr som nævnt i sikkerhedsdatabladet.
  4. På armaturer og i hjørner bruges en børste eller skuresvamp.
  5. Når gulv og vægge er sæbet ind, skal rengøringsmidlet have lov til at virke i 2-5 minutter. Ved meget beskidte overflader kan det være en fordel med manuel bearbejdning. Skyl efter med koldt vand og skrab det overskydende vand i kloakken.


Hvis dine terrazzogulve er svært tilkalkede og har brug for en hovedrengøring eller renovering kan du få hjælp i vores tips til "svært tilkalket terrazzo"


OBS! Baderum må ikke vaskes med gulvplejemidler (herunder Aqua-Plus, Plejesæbe og Plejevask) idet gulvet så bliver glat når det er vådt.Vil du have bedre rengøringsresultater! Hent håndbog til daglig rengøring og problemområder! 

Den rigtige kemi, i rette mængde, på det rigtige tidspunkt gør dit arbejde meget lettere. I håndbogen får du gode tips til at klare de mere irriterende rengøringsopgaver !                

Tips til baderum                    Grill-ovn rens                   Tips til linoleum       Lette skimmel angreb           Sod og nikotinBemærk! Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kemi og metode til de enkelte opgaver, vi giver dog ingen garanti for vores problemløsning. Lav derfor altid først en frimærkeprøve på et lille udsnit af overfladen, for at se om problemet bliver løst, og overfladen ikke tager skade af kemien/metoden.  Afslibning af terrazzo: Et meget gammelt, slidt og fejlbehandlet terrazzogulv kan også friskes op med en afslibning. Der findes mange professionelle virksomheder der kan hjælpe med dette. 


Vores Tips & Tricks er forbeholdt professionelle i branchen. Alle produkterne kan købes i vores webshop, hvor du også kan hente yderligere information om produkterne. Klik på (PI) for at hente produktinformation og brugervejledning, og klik på (SDS) for at hente sikkerhedsdatablad. På sikkerhedsdatablade er beskrevet hvilke sikkerhedsforanstaltninger der bør tages ved brug af produkterne. Læs om sikkerhedsdatablade, produktinformationer og arbejdspladsbrugsanvisninger