Tips til afkalkning af opvaskemaskine

Spørgsmål: 

Hvor ofte skal/kan man afkalke en opvaskemaskine med citronsyre? Kan man gøre det når man vasker op, eller skal det gøres separat? 

Svar: 

I en opvaskemaskine med blødt vand, dvs. en opvaskemaskine man tilsætter salt, burde det ikke være nødvendigt at afkalke med citronsyre mere end ca. 1 gang om året. Hvis afsaltningsanlægget af en eller anden grund ikke virker. F.eks. hvis man kører maskinen uden der er salt i, kan der hurtigt opstå kalkpletter på servicen. I sådanne tilfælde kan man afkalke med citronsyre så ofte man har lyst (f.eks. hver 3. måned). Man skal ikke vaske op med både citronsyre og opvaskemiddel samtidigt, da de to midler ophæver hinandens virkning. Det er dog altid en god idé at vaske glas med kalkrande op, når man alligevel kører maskinen med citronsyre, så får man nogle flotte blanke glas.
Bemærk! Vi hjælper gerne med at finde den rigtige kemi og metode til de enkelte opgaver, vi giver dog ingen garanti for vores problemløsning. Lav derfor altid først en frimærkeprøve på et lille udsnit af overfladen, for at se om problemet bliver løst, og overfladen ikke tager skade af kemien/metoden.