Pleje af linoleum

Sådan plejer og rengører man linoleumsgulve

  1. Du skal først støvsuge eller feje gulvet så småpartikler fjernes 
  2. Vurdere om gulvet skal have et plejemiddel, gulvvask uden pleje eller en vekselvask
    b) Er gulvet fedtet og bliver hurtigt snavset at se på, trænger det måske til en vekselvask (se video
    c) Hvis gulvet er blankt og skinnende, kan det være polishbehandlet, og skal ikke have yderligere pleje. Se mere om Polishgulve her.
  3. Find det korrekte middel til gulvvask i vores gulvplejeguide
  4. Vask gulvet efter anvisning på gulvplejemidlets produktinformation (PI) - ser gulvet mat og tørt ud skal det vaskes med et plejemiddel

             

       Tips til baderum                 Grill-ovn rens             Tips til linoleum      Lette skimmel angreb           Sod og nikotin


Linoleumsgulve

Linoleum er et "levende materiale” fremstillet af linolie, harpiks, kalk og plantedele. Et linoleumsgulv er slidstærkt og utroligt let at vedligeholde med de rette midler og metoder.

For at bevare et linoleumsgulv pænt skal det plejes med en gulvsæbe der tilfører gulvet næring.

I vores sortiment kan vi anbefale Ergo Gulvkrystal (uden parfume) eller Aqua-Plus, der begge er svanemærkede gulvplejemidler, velegnet til både manuel og maskinel gulvvask.

De anbefalede gulvplejemidler er opbygget på sæbebasis, hvor sæben går i forbindelse med kalken i vandet og danner kalksæbe som lægger en beskyttende og plejende film på gulvet. 
Gulvet vil i tør tilstand stå med et silkemat skær.

Ved brug er det vigtigt, at man nøje overholder de foreskrevne doseringer, samt at man efterlader gulvet let fugtigt, for at plejefilmen kan dannes. Find produktet i vores shop og tryk på PI for at gå til produktinformation og brugervejledning.

Polish eller mat overflade

Linoleumsgulvet kan du enten påføre polish så det bliver et polishgulv, eller efterlade med den flotte matte overflade der er kendetegnet for linoleum. Du kan læse mere om polishbehandlede gulve her...


Kedeligt og gråt linoleum

Er din linoleum generelt blevet kedelig at se på, kan det skyldes kalksæbe. Gammel kalksæbe kan også fjernes ved at vaske gulvet i en 5-10% Ergo Kalkfjerner opløsning. Vask efter med rent vand et par gange. Husk altid at afslutte med et gulvplejemiddel.

OBS! Ergo Kalkfjerner må ikke bruges på terrazzo og marmor!

Bemærk! Før behandlingen af et linoleumsgulv  iværksættes bør der altid laves en frimærkeprøve i et skjult hjørne af gulvet. Hvis prøven ser fin ud, kan man behandle hele gulvet.Herunder har vi besvaret spørgsmål fra vores kunder om hvordan de afhjælper grimme pletter og forkert pleje af linoleum

                                                                                                                                               

Rustpletter på linoleum

Spørgsmål:

Jeg skal have fjernet nogle grimme rustpletter fra et linoleumsgulv. Har I nogle idéer til hvordan det gøres bedst?

Du kan fjerne rustpletter på linoleum med Combi-Cid. Påfør Combi-Cid direkte på pletten, lad det sidde et øjeblik og bearbejd pletten med en hvid skurenylon. Vask af med vand. Husk at vaske gulvet med gulvplejemiddel bagefter.


Mærker efter slid og syre

Spørgsmål:

Vi har et 6 år gammelt linoleumsgulv, som efterhånden har fået nogle slidmærker og pletter (en eller anden form for syre) som ikke kan gå af. Har I nogle gode idéer til at udbedre skaderne?

Svar:

Et 6 år gammelt linoleumsgulv bør ikke have slidmærker, hvis det er rigtigt vedligeholdt. Du må f. eks. ikke udelukkende bruge universalrengøringsmidler til et linoleumsgulv, men skal i stedet bruge en plejende sæbe som ERGO GULVKRYSTAL eller PLEJESÆBE u/voks. Pletter kan være mange ting, og de skal behandles individuelt. Hvis pletterne er opstået efter, at nogen har spildt syre, som du skriver, kan det hjælpe at give gulvet et lag linolie blandet med lugtfri petrolium eller terpentin (50/50).