Rengøring og hygiejne i fødevaresektoren


Sikker og hygiejnisk rengøring og desinfektion i cafékøkkenet, storkøkkener og forretninger der forarbejder fødevarer.   

Anbefalinger til grundrengøring, grov rengøring og desinfektion i fødevareindustri og professionelle køkkener. 

En god rengøring forudsætter at der er lagt en god rengøringsplan og, at der bruges egnede midler og rekvisitter.   

I vores produktkatalog under Food rengøring finder du de rengøringsmidler, vi anbefaler til grundig og effektiv rengøring alle steder hvor der serveres og forarbejdes fødevarer.  

Grund- og grovrens, opvask og desinfektion, efterbehandling, afkalkning

 Se rengøringsprocedurens hovedpunkter her:  

  1. Klargøring, grovrengøring og evt. spuling
  2. Fjernelse af evt. affald
  3. Udlægning af alkalisk eller surt rengøringsmiddel. Finspuling/afvaskning, efterkontrol (ser det rent ud ?)
  4. Desinfektion (brug aldrig klorprodukter de dage der rengøres med surt rengøringsmiddel)
  5. Afskylning med rent vand
  6. Afrigning og efterbehandling Kvalitetskontrol (egenkontrol) 


Rengøring og desinfektion i 2 trin 

Effektiv rengøring opløser og fjerner skidt og snavs, men rengøring alene fjerner ikke usynlige bakterier og vira.  Derfor bruges desinfektion på i forvejen rengjorte flader.  Til desinfektion bruges varmt vand over 80 gr. C eller et fødevaregodkendt desinfektionsmiddel.   


Hent vores vejledning om korrekt rengøring og desinfektion

Vi har udviklet en vejledning til fødevarehygiejne, hvor du får en vejledende ugeplan til rengøring i fødevarebranchen, en guide til metoder og et skema til produktvalg.  Udfyld og send formularen herunder. Vi sende en mail med rengøringsguide med det samme. 



Når du henter vores guide til rengøring i køkkener, bliver du automatisk tilmeldt vores nyhedsbrev målrettet branchen. Vi sender nyheder, tips & tricks samt gode tilbud 1-2 gange om måneden.  De oplysninger, vi registrerer, begrænser sig til dit navn, firma, e-mailadresse, telefonnummer og interesser. Hos Knud E. Dan A/S behandler vi personoplysninger lovligt, rimeligt og på en gennemsigtig måde. Du kan læse mere om, hvordan vi håndterer personlige data her...  

Du kan til enhver tid framelde nyhedsbrevet igen. 





Produktanbefalinger til fødevarebranchen


GRUNDRENGØRING 

Slagter/storkøkken:
Kalkulin Flydende

Bager:
Nautilus Veterinær

Afkalkning:
Kalcinol kalk/rustfjerner

GROVRENGØRING

 

Flydende pH 14 på alle hårde overflader som vægge, borde, gulv, skærebræt, ovn, komfur ol.

Brug Grill-Ovn rens til grill, ovne og komfur

DESINFEKTION 

Anti-Kim:
Fødevaregodkendt desinfektionsmiddel uden klor

O2 tabs:
Til desinfektion af større områder med skumsprøjte

Klorin:
til mindre områder