Rengøring og hygiejne i fødevaresektoren

Sikker og hygiejnisk rengøring og desinfektion i storkøkkener og forretninger der forarbejder fødevarer.   

Anbefalinger til grundrengøring, grov rengøring og desinfektion af fødevareindustri og storkøkkener. 

En god rengøring forudsætter at der er lagt en god rengøringsplan, og at der bruges egnede midler og rekvisitter.   

I vores PRODUKTER under Food rengøring finder du de rengøringsmidler vi anbefaler til grundig og effektiv rengøring i fødevarebranchen.  

Grund- og grovrens, opvask og desinfektion, efterbehandling, afkalkning

 Se rengøringsprocedurens hovedpunkter her:  

  1. Klargøring, grovrengøring og evt. spuling
  2. Fjernelse af evt. affald
  3. Udlægning af alkalisk eller surt rengøringsmiddel. Finspuling/afvaskning, efterkontrol (ser det rent ud ?)
  4. Desinfektion (brug aldrig klorprodukter de dage der rengøres med surt rengøringsmiddel)
  5. Afskylning med rent vand
  6. Afrigning og efterbehandling Kvalitetskontrol (egenkontrol) 


Hvorfor rengøring og desinfektion i 2 trin?  

Effektiv rengøring opløser og fjerner skidt og snavs, men rengøring alene fjerner ikke usynlige bakterier og vira.  Derfor bruges desinfektion på i forvejen rengjorte flader.  Til desinfektion bruges varmt vand over 80 gr. C eller et fødevaregodkendt desinfektionsmiddel.   


Hent vores vejledning om korrekt rengøring og desinfektion

Vi har udviklet en vejledning til fødevarehygiejne, hvor du får en vejledende ugeplan til rengøring i fødevarebranchen, en guide til metoder og et skema til produktvalg.  Hent vejledninger nedenfor.





Produktanbefalinger til fødevarebranchen


GRUNDRENGØRING 

Slagter/storkøkken:
Kalkulin Flydende

Bager:
Nautilus Veterinær

Afkalkning:
Kalcinol kalk/rustfjerner

GROVRENGØRING

 

Flydende pH 14 på alle hårde overflader som vægge, borde, gulv, skærebræt, ovn, komfur ol.

Brug Grill-Ovn rens til grill, ovne og komfur

DESINFEKTION 

Anti-Kim:
Fødevaregodkendt desinfektionsmiddel uden klor

O2 tabs:
Til desinfektion af større områder med skumsprøjte

Klorin:
til mindre områder